Bug #2796

Network config during install is ignored

Added by Filippo Carletti over 5 years ago. Updated almost 5 years ago.

Status:CLOSEDStart date:
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

100%

Category:nethserver-installer
Target version:v6.6-beta1
Security class: Resolution:
Affected version:v6.5-final NEEDINFO:No

Description

Installing a system with two ethernet cards, I was asked to select the interface for the green role.
Choosing eth0 everything works as expected, the system starts with eth0 active with the ip I specified.
If I chose eth1 the system comes up with eth0 (only) configured with the ip 192.168.1.100, which is not the ip I gave to eth1.

Associated revisions

Revision 99b92fac
Added by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

installer: refactor timezone and keyboard selection. Refs #2796

Removed time zone and keyboard layout selection.
System language fixed to en_US.

If selected language is English, defaults are:
  • Timezone: Greenwich
  • Keyboard layout: US
If selected language is Italian, defaults are:
  • Timezone: Europe/Rome
  • Keyboard layout: IT

Revision 6332de40
Added by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

installer: refactor timezone and keyboard selection. Refs #2796

Removed time zone and keyboard layout selection.
System language fixed to en_US.

If selected language is English, defaults are:
  • Timezone: Greenwich
  • Keyboard layout: US
If selected language is Italian, defaults are:
  • Timezone: Europe/Rome
  • Keyboard layout: IT

Revision 69edd38e
Added by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

DB initialization: pick enabled interface as green. Refs #2796

Revision 222f1192
Added by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

interactive installer: disable not-selected interfaces. Refs #2796

History

#1 Updated by Giacomo Sanchietti over 5 years ago

  • Status changed from NEW to TRIAGED
  • Target version set to ~FUTURE
  • % Done changed from 0 to 20
  • Affected version set to v6.5-final

This should be fix on next ISO release.

#3 Updated by Filippo Carletti about 5 years ago

  • Target version changed from ~FUTURE to v6.6-beta1

#4 Updated by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

  • Status changed from TRIAGED to ON_DEV
  • Assignee set to Giacomo Sanchietti
  • % Done changed from 20 to 30

#5 Updated by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

  • Status changed from ON_DEV to MODIFIED
  • Assignee deleted (Giacomo Sanchietti)
  • % Done changed from 30 to 60

Merged into b2785 branch.

#6 Updated by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

  • Status changed from MODIFIED to ON_QA
  • % Done changed from 60 to 70

Merged into master.

Test case
  • Do a clone of nethserver-devbox repository, build the ISO and use it to install a new machine
  • Check the bug is not reproducible

Note: latest NON public build of ISO can be found here: http://git.nethesis.it/install/nethserver/iso/NethServer-6.6beta1-x86_64.iso
If someone want to try it, feel free to ask.

#7 Updated by Giacomo Sanchietti about 5 years ago

Released package nethserver-base-2.5.4 already contains the fix.

#8 Updated by Filippo Carletti almost 5 years ago

  • Status changed from ON_QA to VERIFIED
  • % Done changed from 70 to 90

eth1 has the ip address

#9 Updated by Davide Principi almost 5 years ago

  • Status changed from VERIFIED to CLOSED
  • % Done changed from 90 to 100

In nethserver-6.6-Beta1-x86_64 ISO

Also available in: Atom PDF